Lauantaina 17.5. avattiin WildyCraftin minipeliserveri survivalin ja creativen rinnalle, jossa pelaajia jo ensimmäisenä päivänä oli runsain määrin. Wildeem myös streamasi twitch.tv:ssä avauspäivänä, ja sielläkin katsojia riitti. Joillekin pelaajille jäi epäselvyyksiä miten minipelejä pääsee pelaamaan, miten ei-vielä alkaneesta, keskeneräisestä, tai jo päättyneestä pelistä poistutaan, mikäli jäädään jumittamaan, sekä paljon muita kysymyksiä. Tässä siis hieman ohjeita alkuun pääsemiseen minipelien kanssa:

Aivan aluksi on hyödyllistä yhdistää osoitteeseen mc.wildeem.com, ostetulla Minecraft-accountillasi. Seuraava vaihe on mennä spawnin alakertaan, jossa on portaali

tai kirjoittaa komento /server minigames, joka siirtää sinut oikealle palvelimelle halutessasi pelata minipelejä. Tämän jälkeen näkymä on jotenkuten tämänlainen:

Serverin tämänhetkiseen minipelivalikoimaan kuuluu: Quake, BlockHunt (HideAndSeek), Spleef, SurvivalGames, sekä TNTRun. Peleihin ratoja on jo melkoisesti ja aina vain lisää on tulossa.

Tässä selitykset ja ohjeet eri minipeleille

Quake

Tämä monelta ulkomaalaiselta ja myös kotimaiselta serveriltä tuttu minipeli on löytänyt tiensä myös WildyCraftiin. Pelaajat pääsevät ammuskelemaan kuokilla mitä mielenkiintoisimpiin areenoihin, joiden kanssa niin rakentajat kuin moderaattoritkin ovat ahertaneet viime viikkojen ajan.
Quakea pelaamaan pääset menemällä minigames-serverin spawnin portaalista (näkyy kuvassa), josta pääset Quaken lobbyyn (onnistuu myös komennolla /quake hub), ja sieltä valitsemalla kylteistä haluamasi areenan, klikkaamalla kylttiä. Pääset myös komennolla: /quake join (Tämä edellyttää olemistasi /server minigames:ssä.)
Mikäli haluat poistua Quake-ottelusta, se onnistuu komennolla: /quake leave
Eri minigamejen lobbyistä pääset takaisin pää-spawnille / hubiin vesiportaalien kautta, mitkä löytyvät kunkin lobbyn lähettyviltä.

BlockHunt

Kuten Hide and Seek:iä, mutta vain blockeilla. Tässä siis aluksi piiloudutaan jonkin blockin muotoon ja seeker lähtee etsimään. Kuten piilosessa aina, pelin voittaa hidereistä ja seekereistä se puoli, kummassa on enemmän pelaajia. Ja myös tähän minigameen löydät kaikkien muidenkin tapaan minigames-serverin spawnin / hubin portaalien kautta.

Spleef

Spleefissä saat käyttöösi lapion, jolla yrität hajottaa blockeja pelaajien alta saadaksesi heidät putoamaan, samalla hypellen ja väistellen muiden tekemiä kuoppia, ollaksesi lopulta viimeinen eloonjäänyt ja pelin voittaja.

SurvivalGames

Nimensä mukaisesti SurvivalGamesissa koitetaan selviytyä viimeisenä pelaajana pelin voittamiseksi. Pelin alussa on lähtölaskenta, jonka jälkeen kaikki pelaajat kipittävät alkuchestejen luo, ja lähtevät matkaan alkutavaroidensa kanssa löytämään uusia arkkuja ja pysymään elossa muilta pelaajilta, sekä säälimättä pudottamaan pelaajia pois pelistä yksitellen julmasti tappamalla.

TNTRun

TNTRunissa juoksennellaan heikkorakenteisilla sand ja gravel-lattioilla ympäri areenoita, mahdollisimman kauan samalla kerroksella pysymisen toivossa. Tässä minigamessa ei kannata jäädä paikalleen, tällöin voittaminen jää haaveeksi.

Loistavia minipelihetkiä WildyCraftissä!

ps. Minipeliserveriin tehdään viilauksia lähiaikoina!