Ei enää montaa yötä jouluun!

Tämän päivän arvontaan pääset tästä.
Arvonnan voittaja paljastetaan joka päivä noin kello 19 tai jälkeen serverillä sekä voittaja näkyy seuraavan päivän joulukalenterissa.
Voittaja saa lumiukko- ja joulupukkipäät, joita ei muuten serverillämme voi saada!
Edellisten päivien voittajat:
1. MiraThePig
2. Meluuni
3. Leksa9
4. koomassa
5. Saltsu
6. Tessuz
7. Berrrkele
8. aaAnicorNnn
9. Saxuli
10. NyyBiiOo
11. JeruchoChan
12. Mainari101
13. Tavittaja
14. Meritsu
15. js81
16. lohh_kanal
17. krez815
18. SaipaFan50
19. AzFreeze
20. heiduli123

Tänään haastattelussamme teknikkomme Troijis.
Alla hänen haastattelunsa:

Miten olet oppinut teknikon hommat?
Alun perin nämä hommat on opittu yrittämällä kaikkea mahdollista ja virheistä oppimalla. Tekniikassa on mukavaa se, että lähtökohtaisesti käyttäytyminen hyvin ennustettavissa. Suurin osa asioista hoituu ohjeita lukemalla.

Millaista on olla teknikko?
Kiehtovinta hommissani on uuden luomisen tuottama mielihyvä. Tehtäväni ovat aina hyvin soveltavia ja kun viimein ratkaisee jonkin ongelman, siinä tuntee itsensä voittajaksi. Varjopuolena homma on hyvin raastavaa. Aikaa kuluu paljon, ja se ylimääräinen aika opiskelijalle on melko luksusta. Raskaista ajoista on aina päästy yli, ja en minä näitä hommia useampaa vuotta olisi tehnyt, jos kokisin ne vain ajan hukaksi. Ihmisille, jotka haaveilee tällaisista hommista, suosittelen opettelemaan omalla pienellä palvelimella. Itse lähtisin ensin kokeilemaan palvelimen luontia omalla koneella. Jos tämä tuntuu liian haastavalta, kannattaa vuokrata oma palvelin. Lauantaikarkkien hinnalla saa täysin toimivan palvelimen, jolla voi kokeilla kaiken näköistä ja kutsua jopa kavereita pelaamaan. Muun muassa net9 tarjoaa palvelimia kolmella eurolla kuussa (Shameless plug). Tähän tuskin kenenkään budjetti kaatuu.

Kauan olet ollut henkilöstössä?
Tarkkaa aikaa en muista. Lukion matematiikkaa opiskelleena tekisi mieli etsiä jostain hieno kaava, josta kukaan ei ymmärrä mitään, varsinkaan minä, ja väittää muistavani tällaiset tärkeät päivät. Mutta, kun nyt muisti ei vaan pelaa, niin laitetaan tämä kömmähdys vaikka influenssan piikkiin.

Mikä on parasta joulussa?
Minulle joulussa on ollut tärkeintä suvun näkeminen. Jouluni on aina sisältänyt kiveen hakattuja perinteitä. Jouluaatto alkaa aina haudoilla käymisellä. Sieltä kokoonnumme sukulaisten luo, syömme päivällistä ja vietämme joulua sukulaisten kanssa. Joulunodotus on aina ollut todella stressaavaa, sillä perinteisesti kaikki jouluruuat ja herkut piparkakkutaloja myöten on valmistettu itse. Pienikin muutos ehdotus tähän kaavaan laukaisee kolmannen maailmansodan. Itse joulu sujuu sitten jo paljon rauhallisemmin.

Mitä joulusuunnitelmia?
Perinteisesti jouluaaton juhlallisuuksien jälkeen olemme kaikki siirtynyt välipäiviksi mokille Tampereelle. Tänä vuonna tätä perinnettä sotkee koko perheen sairastuminen ja minun inssi. Toivottavasti terveys antaa sen verran periksi, että pystymme edes käymään mökillä. Muita joulusuunnitelmia lienee lähinnä kouluhommien teko. Opettajat osaavat kyllä ottaa kaiken irti joululoman tarjoamasta ajasta.

Paras jouluruoka?
Parasta jouluruokaa on vaikea nimetä, mutta joulukinkku on varmasti se eniten odotettu ruoka. Tämä tietysti mummom tekemän sinapin kera!